Sushi

Sushi er en japansk matrett som består av shari (kokt ris tradisjonelt tilsatt risvineddik, sukker og salt), ofte bestående av rå fisk og annen sjømat. Sushi blir tradisjonelt sett servert sammen med soyasaus kalt murasaki , syltet ingefær kalt gari, oppkvernet japansk pepperrot kalt wasabi , og grønn te kalt agari . Rå fisk alene blir ikke kalt sushi, men Sashimi. Vi serverer sashimi med ris på side og ponzusaus

Hos Fuji Sushi har vi egne oppskrifter på våre sauser som eddiksaus til risen, soyasaus og ponzusaus. Vi lager følgende typer sushi : Nigiri, Maki: Hoso, Futo, Ura og Kaburi, Sashimi, Gukan

Makisushi

Maki er en sylinderformet rull kuttet i 6 eller 8 biter. Maki består av sjøgress, kalt nori på utsiden, og ris og ulike ingredienser i midten av rullen.

Fuji Godt & Blandet

Her setter vi sammen nigiri, maki og sashimi i en meny av forskjellige størrelser.
Til lunsj anbefales 8-12 biter. Meny 1-2B.
Til middag anbefales 16-26 biter. Meny 3 -5B.
Middag for 2 anbefales meny nr 5 eller 5B.
Meny nr 5: Fuji Drøm består av 14 nigiri og 12 futomaki
Meny nr 5B: Fuji Kombi består av 7 nigiri, 10 sashimi og 8 uramaki

Fuji Stor

Gukanmaki

Gunkanmaki er en type nigirisushi, der risballen har et lag sjøgress brettet rundt seg slik at man får et hulrom på toppen som man kan fylle med topping. Finnes i valgfri biter.

Gukan

Nigirisushi

Nigiri er en avlang risball som er mindre enn lengden til en håndflate, tradisjonelt med en topping (neta) kuttet i en tynn skive. Vanlig topping er ulike typer rå fisk, rå og kokte skalldyr.

Lak nigiri

Futomaki

Futomaki er en tykk versjon av makisushi, og har tradisjonelt sett flere ingredienser i midten av rullen i tillegg til ris. Tangen er pakket utenfor og vi deler disse i 12 biter. I meny nr. 19 – 19D.

Futomaki

Fuji-style signature maki

Fuji Specialmaki er sunnere enn sunt. Ingrediensene rulles i tynt, gjennomsiktige rispapir. Insiden består av rå laks, fritert scampi, krabbe eller kylling, agurk, avokado, salat, wasabimajones og flyvefiskrogn. Kuttes i 8 biter. I meny nr. 16B – 16E.

Tempura rice maki

Uramaki

Uramaki er en makirull som har risen ytterst, med sesamfrø og sjøgresset rullet rundt ingrediensene i midten. Rullen er mindre og kjæres i 8 biter. I meny nr. 6 – 18D.

Uramaki

Kaburimaki

Ligner på uramaki, men i tillegg topper rullen med rå fisk . Ingrediensene i midten kan være avokado, agurk, rå og kokt eller stekt fisk og skalldyr. I meny nr 16, 16F og 16 G.

Red Tuna

Hosomaki

Hosomaki er en tynn versjon av makisushi, og har tradisjonelt bare én ingrediens i tillegg til ris i midten. Hosomaki blir vanligvis kuttet i 6 biter, og kan bestå av laks, tunfisk, avokado agurk ect..

Hosomaki

VISSTE DU AT ?

Vi er veldig fleksible! Selv om menyene er ferdig sammensatt, kan du endre etter ønske. Du kan bytte hele menyen til nigiri i bytte av makiene, spør oss.

Vi kan bruke rispapir og tufoplater i stedet for nori, for de som ikke er glad i sjøtang.

Gravide trenger ikke å unngå sushi så lenge villfangst- fisk fryses til en indre temp på minst -20 C i minst 24 timer. Likevel skal ikke tunfisk spises under graviditet pga miljøgifter i store fisk over tid. Norsk oppdrettslaks er ikke pålagt å innfryse.

Den sure sushi-risen og fersk wasabi bidrar til å hemme oppvekst av bakterier i sushi, viser forskning utført ved matforskningsinstituttet Nofima. Den har god effekt også når det er varmt, for eksempel kan sushibitene stå i noen timer i romtemperatur uten nedkjøling.

For å få maks ut av fordelene ved å spise sushi, velg biter som er rike på omega-3. Både laks og tunfisk er gode valg og begge er kalorifattige, inneholder mye protein, omega-3 og D-vitamin.

Oppskrift på sushi er den samme, men resultatet kan være totalt forskjellige. Vi legger vekt på innovasjon og presisjon i prosessen. Våre oppskrifter blir stadig bedre og rettene mer spennende.

Sushi ble først oppfunnet i Sørøst-Asia, og spredde seg så videre til Sør-Kina, før sushi ble introdusert i Japan. Bokstavelig talt betyr ordet sushi "sur smak"

Du kan beregne næringsinnhold i sushibitene på http://www.sushishrine.com/sushi_nutritional.asp